BÆREKRAFT ER FREMTIDEN

Bærekraft er fremtiden, og for oss som lager mat er det helt naturlig å tenke på ressursbruk i alle ledd. Vi har høyt innslag av fornybare materialer, vi har fokus på nær-reiste råvarer, og går nå inn i en tid der vi ser på reduksjon av kjøttforbruket. Dette er et utmerket sted å begynne uten at det griper radikalt inn i gjestenes matvaner. Målet er å kutte ned på mengden kjøtt i retter, eller å prøve å finne fullverdige erstatningsprodukter. I Oslo Lunsj har vi kuttet kjøttmengden i maten over 20 % i uken. Vi regner med at vi med dette kan kutte tilsvarende 500 kg CO2. Det betyr at vi i løpet av et år sparer miljøet for utslipp av 100.000 kg CO2. Omtrent 400 gjennomsnittlige flyreiser, eller en kjøretur rundt ekvator ca 20 ganger i en småbil.

Catering - Oslolunsj

VERDIFULLT MATSVINN

Catering - Oslolunsj

Vi er medlem av Matvett og jobber kontinuerlig for å redusere matsvinn. Horecabransjen er i dag skyld i over 20% av all matsvinn. Dette er et hjertebarn for oss. Vi arbeider tett med en leverandør som heter “Verdimat”. De spesialiserer seg på å levere mat av prima kvalitet som av forskjellige grunner ikke blir tilgjengelig på det øvrige markedet. Vi snakker om varer som ellers ville blitt kastet på grunn av feil etikett, feil på emballasje, eller rett og slett varer som er i ferd med å gå ut på dato. Vi tror at matsvinn kan bekjempes i alle ledd, og dette er et av våre tiltak for å begrense “kastekulturen”.

GI NOEN EN MULIGHET​

Med arbeidstakere fra 12 forskjellige nasjoner bygger vi en sosial kultur som handler om samhandling. Vi har et aktivt samarbeid med NAV og HERO kompetanse der vi gir unge og nye arbeidstakere mulighet for egenutvikling gjennom arbeidserfaring. Vi har konsekvent fulgt opp full likestilling for alle ansatte i selskapet.

Blide og glade mennesker, catering oslo lunsj

VÅRE SATSINGSOMRÅDER

spire
  • Reduksjon av kjøtt
  • Minimalt med svinn ved å integrere rester, overskudd og retur inn i dagsmenyen.
  • Miljøvennlig transport
  • Retur av alt avfall og sortering til gjenbruk og resirkulering
  • Reduksjon av plast i emballasje, i løpet av 1. kvartal vil vi kun bruke resirkulert emballasje, palmeblad, bambus og trevirke
  • Oslo Lunsj jobber mot å bli Miljøfyrtårnsertifisert i løpet av 2024
Skroll til toppen